H8 Instagram

 

Instagram on ilmainen kuvien jakopalvelu ja sosiaalinen verkosto, joka aukesi lokakuussa 2010. Palvelun avulla käyttäjät voivat jakaa kuvia, kommentoida toisten käyttäjien kuvia ja tykätä niistä. Palvelun käyttö mobiililaitteilla edellyttää sovelluksen latausta, joka on saatavilla iOS-, Android- ja Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmille.

Instagramilla on tällä hetkellä yli kolmesataa miljoonaa rekisteröitynyttä käyttäjää ympäri maailman.[2] Sovelluksen tarkoituksena on jakaa kuvia 16 erilaisen kuvafiltterin avulla, joilla voi muokata mm. kuvan saturaatiota, värejä sekä kontrasteja.

Joulukuuhun 2010 mennessä palveluun oli rekisteröitynyt miljoona käyttäjää. Kesäkuussa 2011 Instagram ilmoitti rekisteröityneitä olevan viisi miljoonaa. Palvelu rikkoi kymmenen miljoonan rekisteröityneen käyttäjän rajan saman vuoden syyskuussa. Huhtikuussa 2012 ilmoitettiin, että palvelussa on jo kolmekymmentä miljoonaa käyttäjää.lähde?

Instagram ilmoitti heinäkuussa 2011, että kuvia oli jo ladattu palveluun sata miljoonaa kappaletta. Saman vuoden elokuussa ilmoitettiin, että kuvia oli ladattu 150 miljoonaa.[4]

 

suosio

Instagramin uuden Android-käyttöjärjestelmän julkistuksen jälkeen jo ensimmäisten 24 tunnin aikana sovellus ladattiin yli miljoona kertaa.[5]

Instagram on pyrkinyt viime aikoinamilloin? otsikoihin tiedotteellaan siitä, että on kieltänyt sellaisten kuvien latauksen, joissa on vahingoitettu itseään tai jotka voisivat yllyttää itsensä vahingoittamiseen. Sama pätee myös käyttöehtoihin, joita käyttäjän pitää noudattaa. Käyttäjän pitää myös olla 13-vuotias tai vanhempi, eikä sivuille saa ladata alastonkuvia, osittain alastomia kuvia tai seksuaalisesti vihjailevia kuvia. Käyttäjä on itse vastuussa kuvistaan.[6]

Palvelua pystyy seuraamaan Webstagram-nimiseltä nettisivulta, jossa täytyy tietää käyttäjän nimi tai nimimerkki nähdäkseen tämän kuvat.[7]

Kesäkuussa 2013 Instagram lisäsi toiminnon, jonka avulla palveluun pystyy lisäämään enintään 15 sekunnin pituisen videon. Toiminnan julkaisemisen jälkeen palveluun ladattiin kahdeksan tunnin aikana yli 5 miljoonaa videota.lähde?

Käyttäjiä voi myös seurata, ja aikaa kannattaakin käyttää siihen, että etsit itsellesi tai brändillesi sopivia seurattavia, joiden seuraamisen kautta myös sinä voit saada itsellesi seuraajia. Mitä enemmän sinulla on seuraajia, sitä useamman ihmisen sisältösi varmasti tavoittaa. Jokainen sinua seuraava saa feediinsä kaikki julkaisusi, eikä sisältöä suodateta lainkaan. Myös sinä saat feediisi kaikki seurattaviesi julkaisut. Feedisi löydät kuvan alla olevien ikonien vasemmasta laidasta.

Instagramin käyttö on vastavuoroista. Jos tykkäät ja kommentoit, julkaise myös itse kuvia. Sopiva aktiivisuus on tietenkin itsestä kiinni. Jotkut käyttäjistä julkaisevat useita kuvia päivässä, mutta harvempi julkaisutahtikin on ihan hyväksyttyä. Älä kuitenkaan unohda tiliäsi viikkokausiksi. Uinuvat käyttäjät unohdetaan ja voit menettää hankkimasi seuraajat. Jos tiliä ei käytä aktiivisesti, se voidaan poistaa.








 

https://fi.wikipedia.org/wiki/Instagram

http://www.kuulu.fi/instagram-perusteet/